Leiden is de beweging van de ander stroomlijnen

Persoonlijk leiderschap in beweging

voor professionals, leidinggevenden en coaches

'Oefenen met de spanning tussen leiding nemen in het proces of met vertrouwen alle ruimte geven'

Leiding nemen en vertrouwen geven zijn voor zowel de professional, de leidinggevende als voor de coach belangrijk in hun contacten met anderen. Leiding nemen geeft richting en helpt de ander om stappen te zetten die deze uit zichzelf niet gezet zou hebben. Je nodigt de ander uit om los te laten en zich aan jouw leiding over te geven. Vertrouwen geven nodigt de ander uit om initiatief te nemen en te durven.

Hoe doe je dat?
Waar ligt jouw kracht?
Waarmee heb jij het meeste effect?

Om tot inzicht en duurzame verandering te komen combineer ik drie ingangen: het mentale, het emotionele en het fysieke en een groepsgewijze ervaring met veel individuele fine-tuning.

In deze workshop staat centraal het fysiek ervaren wat werkt. Tango gebruiken we als taal, waarmee je op een speelse manier uit je denken in het voelen en ervaren komt. Ik garandeer dat je tot nieuwe inzichten komt over vertrouwen geven en krijgen en leiding nemen en ontvangen.  Door het te ervaren leer jij hoe je deze kracht vol in kunt zetten. Ook ervaar je hoe je juist door het inzetten van het tegenovergestelde van wat jij gewoonlijk zou doen, tot nieuwe inzichten of beweging bij de ander kunt komen. Met als doel het ontwikkelen van je kracht als professional, leidinggevende of coach en het in beweging brengen van je klant, medewerker of team. Een beweeglijke en speelse ochtend die veel werking heeft. Met individuele aandacht na de groepsbijeenkomst,  worden de inzichten verdiept en geborgd.

Wat anderen zeggen over de training

Een loopbaancoach over de training "Persoonlijk leiderschap in beweging" voor coaches:

" Hoe ik met Volgen aan de slag ben (gegaan):
Ik probeer in mijn gesprekken alert te zijn op het nog meer volgen van het tempo van mijn cliënten en het minder sturen op de inhoud.
Dit lukt gelukkig steeds vaker en beter.
Hierdoor worden de cliënten steeds meer eigenaar van hun eigen traject.
Mijn rol hierin wordt kleiner...en cliënten tonen meer initiatief; dat vind ik mooi om te merken.
Vooral bij leunende cliënten vind ik dat lastig, maar daarin ligt nu net de uitdaging :-)
Je merkt...ik ben er mee aan het oefenen."

Training In-contact

Het minimum aantal deelnemers is 4, maximaal 6 deelnemers.

Op verzoek organiseer ik workshops, trainingen en trainingsdagdelen voor bedrijven. Bij maatwerktrainingen wordt in overleg met de opdrachtgever eerst een analyse gemaakt van de situatie en wordt het gewenste doel en de weg er naar toe diepgaand besproken. Door dit goed te bespreken, zal de training het meeste effect hebben.

Mail of bel voor meer informatie en over startdata en locaties van trainingen.
info@speecoaching-training.nl of 06 422 94 259.