Over mij

Contact met je gevoel en kiezen voor wat je gelukkig maakt

Zowel voor mezelf als in mijn coaching, gebruik ik de volgende uitgangspunten. Hieronder lees je hoe ik deze heb toegepast en met welke resultaten.

Durven gaan voor je geluk

Van 2001 tot 2014 heb ik in loondienst gewerkt als loopbaancoach. In 2006 ben ik gestart met werkzaamheden als freelance loopbaancoach.

Mijn werkgever gaf me de zekerheid van een vast inkomen. In 2013 merkte ik dat zijn koers en de koers die ik wilde gaan niet meer matchten. Ik heb geprobeerd om me aan te passen, te 'verbeteren' zodat 'het probleem' opgelost zou worden en ik de zekerheid kon houden! Eind 2013 heb ik de knoop doorgehakt. Dit loondienstverband wilde ik niet meer en ik sprak met mijn werkgever af dat ik over een jaar zou stoppen. 

Je talenten en drijfveren als koers nemen maakt je sterker!

Na mijn besluit stond ik stijf van de angst, onzekerheid en wantrouwen. Zou dit ooit goed komen? Elke dag bleef ik stappen zetten, elke dag kwam ik opdagen. Met angst en al. In februari 2014 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen als loopbaancoach. Ondanks de overvolle markt met coaches loopt mijn bedrijf goed. Mijn talenten en drijfveer als koers nemen en stappen blijven zetten voor de praktische invulling, heeft me sterker gemaakt.

Beperkingen blijken je kracht te zijn

Voordat ik startte als loopbaancoach, werkte ik als accountmanager in de detachering van ICT-personeel. In die periode was ik vooral bezig om het goed te doen voor anderen en te zorgen dat ik mijn targets haalde. Ik liep mezelf voorbij en kreeg een burn-out.

Ik heb hulp gezocht en gevonden in groepstherapie. Toen ik weer hersteld was, bleek ik veranderd en paste ik niet meer in mijn oude jas.

Ik heb toen een loopbaanswitch gemaakt. In de groepstherapie verveelde ik me nooit en ik kon goed aanvoelen hoe het met een ander was. Ik heb gesolliciteerd naar een baan in de re-integratie, want daar wist ik nu alles van.

Ik durfde mijn vorige leven en wie ik dacht dat ik was los te laten en koos voor wat écht bij mij paste. Dat voelde als een bevrijding, want ik ontdekte hoe krachtig het is om dicht bij mezelf te blijven. Waarom?

Omdat mezelf altijd bij me is, los van geld, status, contacten of andere dingen. Ik leerde dat mijn beperkingen juist mijn kracht zijn. Zacht zijn voor mezelf heeft me sterk gemaakt. Ik leef steeds meer vanuit flow, terwijl ik vroeger ‘vocht’ om dingen voor elkaar te krijgen.

Ruimte voor gevoelens

Mijn vader is overleden toen ik 3 jaar was. Mijn moeder heeft de draad snel opgepakt en is hertrouwd. Voor het stilstaan bij de zware gevoelens was geen ruimte. Dat keurden mijn moeder en nieuwe vader ook af. Ze wilden een gezellig en vrolijk gezin zijn. Toen ik 7 was is mijn broertje geboren en ik was daar niet blij mee. Ook dat leverde afkeuring op.

Ik heb heel lang mijn best gedaan om mijn emoties te onderdrukken en als puber zocht ik de strijd op. Pas in mijn burn-out periode ben ik met deze verborgen gevoelens aan de slag gegaan. Door de (onbedoelde) stelselmatige afkeuring in mijn kinderjaren is mijn sensitiviteit voor signalen van de ander sterk vergroot. Deze jeugd heeft me een sterke drive gegeven voor gevoel en 'echt' zijn. Het is een pad geworden waarop ik mezelf steeds verder wil ontwikkelen. Doen waar je hart ligt i.p.v. jezelf aanpassen aan de buitenwereld. Dat is mijn drive! Ik heb ervaren hoeveel waarde dat heeft gegeven aan mijn leven. Die levenswijsheid geef ik graag door, zodat ook anderen de kracht hiervan ervaren. Als je zelf sterker en bewuster in het leven staat, straal je die positieve energie ook uit naar je omgeving. Mensen zijn belangrijker dan dingen.

Wat betekent dit voor jou?

Ik help je om erbij te blijven. Het komt goed!

Ik ben niet bang voor het proces dat je doormaakt als je uit de comfortzone komt en dat helpt jou om erbij te blijven en stappen te blijven zetten op weg naar je nieuwe toekomst. Onze angst houdt ons gevangen en dat hoeft niet. Het leven reikt je altijd de hand.

Niets is raar of vervelend

Ik heb doorleefde empathie en geduld en vind niet snel iets raar of vervelend.

Koers door alles wat we meemaken 

Mijn ervaring heeft gemaakt dat ik in een traject ruimte geef voor gevoelens die bij je opkomen en dat het niet direct opgelost hoeft te worden of weg te zijn. Je mag ontspannen omdat het is wat het is.

Alles wat we in ons leven meemaken helpt onze talenten te ontwikkelen en geeft koers. Achter de frustratie ligt ruimte om een situatie praktisch en creatief aan te pakken.

Spreekt mijn verhaal en visie je aan?

Bel me voor een gratis kennismakingsgesprek op 06-42294259 of mail priscilla@speecoaching-training.nl