Hoe laat je jouw gevoel spreken?


doorPriscilla Spee


Hoe laat je wat je voelt spreken en wat is het effect daarvan?

Wat jij voelt, zegt ook iets over het gevoel van de ander
In een gesprek kan je letterlijk vertellen wat je in je lichaam waarneemt: ‘daar krijg ik kippenvel van’ of ‘ik krijg er kramp van in mijn schouders’. Vervolgens ben je stil en wacht je de reactie van de ander af. We resoneren vaak met de ander en wat jij voelt zegt dan ook iets over wat de ander voelt. Dat het eng is of waar, als je kippenvel voelt of dat er spanning op zit.

Ander uitnodigen om over zijn gevoel te vertellen
Je kan ook de ander een handreiking doen om iets over zijn gevoel te vertellen: ‘ ik krijg hier kippenvel van, snap je dat?’ of: ‘ik krijg kramp in mijn schouders, herken je dat?’.

Helder krijgen wat jij voelt
Tenslotte kan je ook je gevoel uitspreken om helder te krijgen wat jij voelt, voordat je het met je hoofd weg redeneert. Je zegt “ ik krijg er kippenvel van als je dat zegt’. En dan ben je stil en laat je binnenkomen wat je net hebt gezegd. Voelt die kippenvel goed of niet goed? Dan heb je een aanwijzing wat jouw gevoel jou wil vertellen.

In mijn vorige tip heb ik beschreven hoe je kunt waarnemen wat je voelt in je lichaam. Als je hem nog niet hebt gelezen, bekijk hem dan hier

Wil je op gevoelsniveau met de ander spreken? Bijvoorbeeld in een slecht nieuws gesprek of in een gesprek waar je voelt dat er iets speelt waar je de vinger niet op kunt leggen? Wil je leren wat jouw gevoel zegt en wat dat betekent voor jouw keuzes? Ik leer je graag hoe je jouw gevoel kunt laten spreken. Bel me! 06-42294259 of mail me priscilla@speecoaching-training.nl

Wil je meer lezen over hoe je jouw gevoel kunt laten spreken? Kijk hier
#gevoellatenspreken #personalcoaching #coachendleiderschap

Foto door Kane Reinholdtsen op Unsplash