Leiden is de ander in beweging krijgen

"It takes two to tango"

voor leidinggevenden, professionals en coaches

'Oefenen met de spanning tussen leiding nemen of vanuit vertrouwen alle ruimte geven'

Leiding nemen en vertrouwen geven zijn voor zowel de leidinggevende, professional als voor de coach belangrijk in hun contacten met anderen. Leiding nemen zorgt voor richting en helpt de ander om stappen te zetten die deze uit zichzelf niet gezet zou hebben. Je nodigt de ander uit om los te laten en zich aan jouw leiding over te geven. Vertrouwen geven nodigt de ander uit om initiatief te nemen en te durven.

Hoe doe je dat?
Waar ligt jouw kracht?
Waarmee heb jij het meeste effect?

Om tot inzicht en duurzame verandering te komen combineer ik drie ingangen: het mentale, het emotionele en het fysieke en een ervaring met veel individuele fine-tuning.

In deze workshop staat centraal het fysiek ervaren wat werkt. Tango gebruiken we als taal, waarmee je op een speelse manier uit je denken in het voelen en ervaren komt. Ik garandeer dat je tot nieuwe inzichten komt over vertrouwen geven en krijgen en leiding nemen en ontvangen. 

Door het te ervaren leer jij hoe je deze kracht vol in kunt zetten. Ook ervaar je hoe je juist door het inzetten van het tegenovergestelde van wat jij gewoonlijk zou doen, tot nieuwe inzichten of beweging bij de ander kunt komen. Met als doel het ontwikkelen van je kracht als leidinggevende, professional of coach en het in beweging brengen van je klant, medewerker of team. Een beweeglijke en speelse coaching die veel werking heeft. In vervolgsessies kunnen we dieper op deze inzichten ingaan en kan je leren om belemmerende patronen om te keren.

Wat anderen zeggen over de training

Een HR-adviseur over de training "It takes two to tango"

"Tijdens een van de coachingssessies stelde Priscilla voor om met behulp van beweging aan den lijve het principe van leiden en volgen te ervaren. Door in de beweging te leiden of te volgen, weerstand te bieden en op de fysieke weerstand te reageren, leerde ik in een korte tijd hoe ik omga met tegendruk / weerstand, met “afwezigheid” en hoe ik kan sturen in de beweging. Door zo fysiek te ervaren wat mijn leiding doet in beweging bij de ander en bij mij zelf, kon ik dat meteen leggen op ervaringen in de dagelijkse praktijk. Het vergrootte mijn inlevingsvermogen en opende meer mogelijkheden in de samenwerking met de ander. Door het zo fysiek in de beweging te ervaren, leerde ik hoe ik kon meebewegen, zonder macht te gebruiken, maar wel kon blijven sturen met focus en koers. Het hielp mij ook goed bij het voelen in de situatie en aan te sluiten op mijn bewegingspartner. Ik heb het ervaren als een heel toegankelijke methodiek wat inzicht geeft in mijn eigen handelwijze. Een toegankelijke vorm van coaching, die door gebruik van het lichaam bij mij echt iets in beweging zette. iets wat met woorden veel moeilijker is te raken."

Een loopbaancoach over de training " It takes two to tango" voor coaches:

" Hoe ik met Volgen aan de slag ben (gegaan):
Ik probeer in mijn gesprekken alert te zijn op het nog meer volgen van het tempo van mijn cliënten en het minder sturen op de inhoud.
Dit lukt gelukkig steeds vaker en beter.
Hierdoor worden de cliënten steeds meer eigenaar van hun eigen traject.
Mijn rol hierin wordt kleiner...en cliënten tonen meer initiatief; dat vind ik mooi om te merken.
Vooral bij leunende cliënten vind ik dat lastig, maar daarin ligt nu net de uitdaging :-)
Je merkt...ik ben er mee aan het oefenen."

Ben je geïnteresseerd in deze training? Neem dan nu contact op.