Aan je hoofd voorbij gaan


517

doorPriscilla Spee


Buiten het bekende terrein stappen

Als je er met je hoofd uit was gekomen, zat je niet bij mij”, zeg ik met een lach tegen de financieel consultant die wil verkennen of zijn werk nog bij hem past. Ik prikkel coachees graag om buiten hun bekende terrein te stappen.

Hij heeft veel nagedacht, maar ziet geen opening. Er mist balans tussen werk en privé en hij erkent het risico op burn-out. Van mij wil hij geen adviezen, maar leren om zijn eigen keuzes te maken. Ik leg uit dat we als mens vier kanten hebben: denken, intuïtie, voelen en waarnemen en ik noem dat voelen en waarnemen wel eens zijn sterkste kanten kunnen zijn. Als hij die ingangen aandurft, kunnen er verfrissende inzichten en oplossingen komen.

 We doen oefeningen die hij niet begrijpt, om zijn hoofd buiten spel te zetten en voelen en waarnemen aan de slag te laten gaan. Daarmee komt hij tot acties die hem veel opleveren. Hij gaat samen met een vriend sporten, laat zijn laptop vaker op het werk, gaat op tijd naar huis en als hij toch overwerkt, compenseert hij dat. In de ontstane ruimte slaapt hij, is meer ontspannen en tot zijn verrassing veel productiever in minder uren. Hij gaat een week lang de uitdaging aan om de signalen van zijn lijf te voelen en als eerste wat te zeggen in contact met de ander. In een sollicitatiegesprek kon hij daardoor zichzelf zijn en wilden ze hem graag aannemen met een maand vakantie vooraf!

 Als je aan je hoofd voorbij gaat is er veel mogelijk.


517