Danscoaching/coachen met bewegen

Wil je dichter bij je gevoel komen, effectiever en authentieker zijn?

Luister naar je lichaam
Luisteren naar wat jouw lichaam jou vertelt, maakt dat jij je kunt aanpassen aan verschillende situaties en bij jou passende keuzes maakt. Daardoor ben je rustiger, zelfverzekerder en effectiever. Je lichaam liegt niet en via de beweging kom je in een diepere gevoels-laag van jezelf terecht. Je lichaam slaat op wat er gebeurd is en drukt uit wat er in jou leeft. Door te bewegen komen die patronen vrij en geeft je lichaam antwoord op je vragen. Bewust worden van je beweging en je beleving daarbij en je oordeel erover: ‘goed’ of ‘fout’ loslaten, geeft je veel informatie. Over wat iets met jou doet en ook wat er bij de ander gebeurt. Denk aan je mimiek of de vorm die je lichaam aanneemt en de spanning die in je lijf en in je beweging zit. Interessant is ook hoe je je verhoudt tot de ruimte om je heen en wat je snelheid is. Spring je letterlijk van de hak op de tak of ben je juist weinig beweeglijk? Laat je stiltes vallen of blijf je doorgaan? Welk gevoel heb je bij jouw bewegingen? Je houding drukt altijd iets uit. ?

Uit je hoofd komen door fysiek te ervaren

Ik help je om uit je vaste overtuigingen en wat je tegen jezelf zegt te komen, door steeds terug te gaan naar wat jouw lichaam je vertelt. De taal van je lichaam 'lezen' door vragen te stellen zoals: “Ik zie je deze beweging maken, wat betekent dat? Wat voel je daarbij?’ of ik vertel welke beleving jouw beweging bij mij oproept. Als je op één lijn met je lichaam spreekt en handelt ben je authentiek en geloofwaardig. Je innerlijke spagaat en lichamelijke klachten zoals migraine en buikpijn verdwijnen. Je kennis wordt voelen en dat vertaalt zich in acties. Dat je handelt naar wat je voelt, maakt je betrouwbaar en effectiever en versterkt de verbinding met de mensen om je heen.

Hoe verloopt een coaching sessie met bewegen?
We starten met  het bespreken van jouw coachvraag en via bewegen ontdekken we het antwoord. Staand, zittend, lopend, liggend, je lichaam drukt iets uit. We warmen met muziek je lichaam op met verschillende bewegingsmogelijkheden. Je hoeft niet groot te bewegen, bewegen met je teen is al voldoende, maar het is fijn om te weten wat er kan. Je gaat vervolgens bewegen met in gedachten de aanwijzing die je van mij krijgt. Laat je verrassen door wat er spontaan in de beweging bij jou uitkomt en welke beleving (gevoel) jij daarbij hebt. Welke voorkeur heb je in je bewegingen, wat doe je liever niet, wat is ongemakkelijk en waar word je erg blij van? Je lichaam laat het allemaal zien en dat kan anders zijn dan zoals je hoofd het bedacht had. Coachen met beweging helpt je om innerlijke blokkades en innerlijke strijd op te lossen, omdat de beweging zo duidelijk is en niet te ontkennen valt. Vervolgens ontdek je hoe je kan spelen met jouw bewegingen en nieuwe mogelijkheden inzet. Denk aan het richten van je aandacht naar binnen of naar buiten, van te hard je best doen naar meegaan met de flow of grote sprongen maken in plaats van in het keurslijf lopen. Vooraf staat niets vast en in de sessie ontdekken we samen wat jou verder helpt. Jouw bewegingen wijzen daarin de weg. Tussen het bewegen reflecteren we op wat je ervaren hebt. Tenslotte eindigen we met een beweging die je meeneemt om daarmee in je dagelijkse leven je inzicht concreet te maken.Je wordt gezien en je kan je ervaring  in je dagelijkse leven meteen toepassen!Ik vind het belangrijk dat jij je gezien voelt en na elke sessie met concrete handvatten de deur uit gaat. Ik ben deskundig op mijn vakgebied en jij leeft al je hele leven met jezelf en weet daar veel van. Daardoor werken we gelijkwaardig en met open communicatie aan jouw vraag. Feedback is welkom, want ik blijf graag leren. Tijdens de oefeningen ben ik erbij om je bij te staan. Nadat de ervaring van de sessie met beweging minimaal een week bij jou 'geland' is, bel ik je om terug te kijken naar wat de sessie je aan inzicht en acties heeft gebracht. Zo help ik je om wat je ervaren hebt in je dagelijkse leven toe te passen en steeds verdere stappen te zetten in jouw persoonlijke groei.

Innerlijk systemisch werk

Van weten, naar voelen, naar doen

Als je al veel gedaan hebt aan persoonlijke groei

Heb je lichamelijke klachten en veel gedaan maar is het nog niet opgelost of heb je therapie of persoonlijk werk gedaan en is het lastig om van weten naar doen te komen? Dan kan innerlijk systemisch werk je helpen. Hierbij kan je op drie lagen werken. Je lichaam met wat de sensaties in je lichaam je vertellen en wat er fysiek gebeurt in de interactie met de ander. Op systemisch niveau op wat jouw familie zoals ouders en voorouders voor effect hebben op jouw lichaam en je gedrag en op ziels-niveau door energetisch te reizen en zo verloren delen terug te vinden en meer heel te worden.  
Voor niet-voelen betaal je een prijs

We hebben allemaal goede redenen wanneer we niet in contact zijn met ons lichaam. Het geeft bijvoorbeeld rust en controle. Het pijnlijke is alleen dat we er een prijs voor betalen. Aanhoudende lichamelijke klachten of minder verbinding met jezelf en je omgeving. Wanneer je al wat laagjes van jezelf afgepeld hebt, kan de prijs die je betaalt hoger liggen dan wat het oplevert. Dat is het moment om met Innerlijk Systemisch Werk aan de slag te gaan om een verdieping te maken in je groei.
Hoe verloopt een sessie innerlijk systemisch werk?

We starten zittend met het bespreken van het probleem,  de vraag of het verlangen dat je hebt. Wanneer de vraag helder is, nodig ik je uit om gekleed en op je rug op de massagetafel te liggen  Je lichaam is een deel van je gevoel en je intuïtie.  Doordat je ligt, heb je je al voor een deel overgegeven en ben je minder in de actiehouding. Dat helpt om de sensaties in je lijf waar te nemen en er op een meer ontspannen manier naar te kijken. Er gebeurt niets wat je niet wilt, je mag je ogen open houden of dicht doen en elk moment kan je een vraag stellen of stoppen .Vooraf ligt niets vast en we gaan samen verkennen wat er in de sessie naar boven komt. We koppelen de fysieke sensaties en jouw beleving erbij aan jouw coachvraag zonder dat je het hoeft te weten of begrijpen.
Card image cap

Personal coaching

Leef vanuit je hartstocht en volg jouw droom. Er? is meer mogelijk dan je denkt, als je onderzoekt, handelt en je? uitspreekt. In personal coaching leer je hoe je jouw hart kan volgen en jezelf kan zijn? en tegelijk de relatie met de ander goed houdt en hoe je vrijer wordt? van je belemmeringen.

Card image cap

Trainingen

Leer omgaan met tegenkracht, neem de leiding en? geef vertrouwen de ruimte. Tijdens de groepstrainingen voel en ervaar je? hoe jij effectief leiding kunt geven.