Priscilla Spee

Wie ben ik?

Telkens in de spiegel durven kijken en uit de comfortzone stappen
Mijn persoonlijke ervaringen hebben mij gevormd tot de loopbaan- en personal coach die ik nu ben. Wat ik met je bespreek en de technieken die ik toepas, heb ik zelf ervaren en toegepast. Ik heb ook geworsteld en weet wat het is om je te blijven ontwikkelen als mens en professional en de moed die het vraagt om telkens in de spiegel te durven kijken en uit de comfortzone te stappen. Met dat uitgangspunt begeleid ik jou.

Door die ervaring zijn mijn uitgangspunten:

  • Je wordt gevormd door je ervaring: alles wat we in ons leven meemaken helpt onze talenten te ontwikkelen en geeft koers. Achter de frustratie ligt ruimte om je talenten praktisch en creatief aan te pakken;
  • Durven gaan voor geluk: je kunt je proberen aan te passen aan de (werk)situatie waarin je zit. Of je kunt je eigen weg inslaan en écht gaan voor geluk. Zelf heb ik mijn eigen weg gekozen toen ik na 13 jaar in loondienst loopbaan- en personal coach te zijn geweest, in 2014 begon als geheel zelfstandig ondernemer;
  • Je talenten en drijfveren als koers nemen, maakt je sterker: door de angst heen bewegen en als je je talenten en drijfveren als koers houdt, kom je er sterker uit;
  • Je neemt jezelf altijd mee: ik heb ontdekt hoe krachtig het is om dichtbij mezelf te blijven. Ik ben altijd bij me, los van geld, status, prestige. Door mezelf te omarmen, met al mijn beperkingen, leer ik leven vanuit flow, waar ik vroeger ‘vocht’ om dingen voor elkaar te krijgen;
  • Je gevoel als basis: van huis uit leerde ik mijn emoties te onderdrukken, maar ik heb geleerd dat het gevoel je beste raadgever is. Bewust worden van je pijnpunten, deze toelaten in plaats van afdekken en dan je belemmerende gedrag omkeren, tegen je gebruikelijke stroom in. Dat vraagt moed en het bibbergebied ingaan. De beloning is dat je leven vrijer, effectiever en eenvoudiger wordt.

Mijn eigen verhaal

Voordat ik begon als loopbaan- en personal coach was ik vooral bezig met het goed doen voor anderen en zorgen dat ik mijn targets haalde. Ik liep mezelf voorbij en kreeg een burn-out. Ik zocht naar hulp en vond die in groepstherapie. Daar leerde ik dat ik veel gevoelens van vroeger verborgen hield en onderdrukte. Door de (onbedoelde) stelselmatige afkeuring in mijn kinderjaren is mijn sensitiviteit voor signalen van de ander sterk vergroot. Daardoor kreeg ik een sterke drive voor gevoel en ‘echt’ zijn.

Toen ik hersteld was, bleek ik veranderd en paste ik niet meer in mijn oude jas. Ik realiseerde me dat ik me in groepstherapie nooit verveelde en ik goed aanvoelde hoe het met de ander was. Daarom heb ik destijds gesolliciteerd naar een baan in re-integratie: daar wist ik nu alles van! Ik werkte als re-integratie coach en vervolgens als loopbaan- en personal coach van 2001 tot 2014. Alleen, in 2013 merkte ik dat de koers van mijn werkgever en die van mij niet meer overeenkwamen. Ik probeerde me toch weer aan te passen, te ‘verbeteren’, zodat ‘het probleem’ zou worden opgelost en ik de zekerheid van een vast inkomen kon houden.

Eind 2013 heb ik de knoop doorgehakt. Ik was naast mijn loondienst al een paar jaar werkzaam als freelance coach, maar nu ging ik fulltime voor mezelf werken. Na mijn besluit stond ik stijf van angst, onzekerheid en wantrouwen. Zou dit ooit nog goed komen? Maar ondanks de angst bleef ik elke dag stappen zetten. In februari 2014 ben ik fulltime loopbaan- en personal coach geworden. Mijn talenten en drijfveren als koers nemen en stappen blijven zetten voor de praktische invulling sterkten mij.

Wat betekent dit voor jou?

Mijn ervaringen laten me zien welke talenten en beperkingen ik heb en hoe je van daaruit stappen kunt zetten voor een leven waarin je je hartstocht voelt bruisen. Deze ontdekkingsreis kan ik samen met jou maken. Ik ben niet bang voor het proces dat je doormaakt als je uit je comfortzone komt en dat helpt jou om erbij te blijven en stappen te blijven zetten op weg naar je nieuwe toekomst. Onze angst kan ons gevangen houden, maar dat hoeft niet! Het leven reikt je altijd de hand.

Wil je samen met mij stappen maken in je leven? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

06 422 94 259 | priscilla@speecoaching-training.nl

Mijn samenwerkingspartners zijn:

Mijn website bouwer is Coen www.bluebirdmedia.nl
De ontwerper van mijn website is Margriet www.twistontwerp.nl
Mijn boekhouder is Maja www.mwadministratie.nl
Mijn muziek coach is Quirijn https://l-escola.nl/over-l-escola/docenten
Opleiding in coachen met bewegen heb ik gevolgd bij www.danscoaching.eu
Spotify en Instagram wordt ondersteund door Romée www.ribbel.nl