Bewegen laat zien hoe het is. Dat is kwetsbaar, maar dan kom je wel verder.


26

doorPriscilla Spee


Bovenstaande uitspraak is van een collega, toen we elkaar spraken over de kracht van bewegen. Als coach en trainer praat ik nog steeds met mijn coachees en deelnemers, maar steeds vaker zet ik beweging in als instrument om helderheid te scheppen over wat er nu is, waar je goed in bent, welke keuze past, hoe de verbinding met de ander is. In coaching, workshops, teamdagen, leiderschapstrajecten en intervisies.

Weten hoe het nú is, in plaats van praten over wat er gebeurd is
Zo vaak vertellen we over wat er gebeurd is en herhalen we dat verhaal tegen collega's, vrienden en/of de psycholoog of coach. Het is helend om gehoord en erkend te worden, maar heling en vooruitgang kan  verder gaan als zichtbaar wordt wat je nu doet, waar je nu onder lijdt en wat je nu blij maakt. Of we denken te weten hoe het zit met de kennis in ons hoofd en kunnen dan verrast worden over wat je lichaam erover zegt.

De signalen van je lichaam leren interpreteren
Je lichaam vertelt het allemaal, de hele tijd. De kunst is om dat op te merken en te begrijpen hoe je die signalen van jouw en andermans lichaam kunt interpreteren en kan inzetten. Ik help bij het maken van die connectie tussen je lichaam en je hoofd en het omzetten in actie in je dagelijkse leven. Met mijn talent voor waarnemen en voelen, maak ik dat in jou ook wakker.

Nieuwsgierig? Bel of app op 06-42294259 of mail priscilla@speecoaching-training.nl

Foto door Alexandra Gorn op Unsplash.


26