OUD Cursus: Stilte in Beweging (Mindfulness)


582

doorPriscilla Spee


Stilte in Beweging geeft je in 8 wekelijkse bijeenkomsten handvatten om de werkelijkheid te zien en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Dit heb je meestal al vaak gehoord, maar het echt kunnen voelen is anders. Daar willen Klaas Jan en ik je graag bij helpen, omdat het leven fijn en eenvoudig is als je niet wegvlucht en gewoon in het hier en nu bent.

In de hectiek van alledag raak je snel van jezelf vandaan. Je wordt angstig, onzeker, gespannen, uitgeput of ervaart een gevoel van leegte. Je lichaam raakt in de knel. Je voelt ergens diep van binnen dat je anders kan zijn. Gepassioneerder, heler, vrijer. En dat is ook zo!
Je zult ervaren dat bij je gevoel blijven in het begin wennen is. Zien wat er is, kan pijnlijk zijn, maar de werkelijkheid is altijd minder groot en minder erg. Hierdoor kan je zaken praktisch oplossen en genieten van jezelf en je omgeving. Je zult ook steeds vaker een gevoel van verbinding ervaren.
We volgen de programmastructuur van Mindfulness. Toch is de invulling van deze training anders, omdat beweging een nadrukkelijk onderdeel is. Beweging helpt je in je lijf te komen. De reacties van jouw lijf, jouw zintuigen, jouw emoties en jouw gedachten leren kennen. Alleen en in contact met anderen. Dit doen we door een combinatie van bewust bewegen, yoga, meditatie met beweging en oefenen met je zintuigen.
Een avontuur dat we graag samen met jou aangaan!

Priscilla Spee
Leven met hart en ziel is mijn passie. Niet doen alsof, voor de buitenwereld, maar een waarachtig leven. Na een persoonlijke crisis heb ik een ommezwaai gemaakt van ratio naar het serieus nemen van mijn gevoel en intuïtie en ik ben sinds 2001 werkzaam als coach, trainer en trainingsactrice. Bij het ITIP heb ik de 3-jarige opleiding Toegepaste Integrale Psychologie afgerond en ik heb ervaring als retraitebegeleider. Bewegen heeft me altijd geholpen om bij mezelf te komen. Regelmatig volg ik workshops dansimprovisatie en bij DansTaal van Marleen van den Hout heb ik de tweejarige opleiding dansimprovisatie gevolgd. Hier heb ik geleerd om mijn houvast steeds verder los te laten en te bewegen vanuit mezelf. Emoties en impulsen te voelen en vorm te laten worden. Het was een openbaring dat al mijn gevoelens en bewegingen, ook de niet mooie, er gewoon konden zijn. Ik voelde me zo vrij! Ik wil je graag laten delen in wat mij zoveel gebracht heeft.

Gastdocent Klaas Jan van der Weide
Deze cursus geef ik samen met Klaas Jan van der Weide. Onze passie voor mensen en echt zijn, delen we. Samen zorgen we ervoor dat er gelachen mag worden en dat fouten maken mag. Niet te zwaar, wel oprecht en betrokken. Klaas Jan is bevlogen in zijn vak als psycholoog en echt geïnteresseerd in mensen en wat mensen beweegt. Yoga en meditatie hebben hem geleerd om tot rust te komen. Hij is een fijn mens en durft naast zijn grappen zichzelf en zijn liefde te laten zien.

Tijden: woensdagavond van 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Kosten: 8 lessen incl. persoonlijke begeleiding 305,- euro, 25 euro korting bij betaling ineens start voorjaar 2014
Informatie: 06-42294259


582