Hoe ziet coachen met bewegen eruit?


87

doorPriscilla Spee


Ik wil graag  je aandacht vragen voor een interessante manier van coachen: coachen met bewegen. Vraag je je af wat het is? Simpelweg lopen, gymnastiek of dansen? En wordt er alleen maar bewogen? Het antwoord is nee. Elke vorm van beweging is bruikbaar in coachen met bewegen, of het nu staand, zittend, lopend of met een grotere beweging is. Bij coachen met bewegen ligt de focus op het non-verbale aspect, waardoor boodschappen duidelijker worden.

Door dit non-verbale te bespreken in neutrale termen, kunnen we oordelen vermijden en er op een frisse en nieuwe manier naar kijken en voelen. Door middel van reflectie in tussentijdse gesprekjes kunnen we telkens de connectie maken tussen het antwoord van ons lichaam en ons verstand. Er wordt dus zowel bewogen (non-verbaal) als gesproken (begrijpen met ons hoofd wat ons lichaam zegt).

Een deelnemer aan de Live Lab Coachen met Bewegen voor loopbaancoaches heeft bijvoorbeeld deze techniek toegepast tijdens een meditatie met beweging. Door de beweging van de coachee te observeren en deze te bespreken in termen van tijd, kracht, ruimte en hoe het lichaam beweegt, krijgt het non-verbale betekenis voor de coachvraag.

Een andere deelnemer heeft coachen met bewegen toegepast tijdens wandelcoaching op een rustige plek. Door samen muziek aan te zetten en te bewegen en deze ervaring te bespreken, kreeg de coachee betekenis voor wat zij wel voelde, maar niet begreep met haar verstand.

Je kan bewegen als tool toepassen tijdens een sessie of als tussentijdse sessie. Coachen met bewegen helpt te begrijpen hoe het lichaam spreekt.

Op 8 en 22 november geef ik een masterclass voor loopbaancoaches waarin we aan de slag gaan met bewegen als coachtechniek. Tijdens de eerste dag ervaar je zelf de kracht van coachen met bewegen en bespreken we de theorie erachter. Op de tweede dag leer je hoe je deze techniek kunt toepassen in je eigen praktijk.

Wil je meer informatie? Kijk dan hier. Voel je vrij om mij te bellen op 06-42294259 of te mailen priscilla@speecoaching-training.nl als je nog vragen hebt.

Ik kijk ernaar uit om jullie daar te zien en deze  benadering van coaching samen te verkennen!

#coachenmetbewegen #lichaamstaal #nonverbalecommunicatie #loopbaancoaching #coachtechniek #speecoachingtraining

Foto door Timon Studler op Unsplash


87