Kijk met een andere bril


528

doorPriscilla Spee


Ik ondersteun hoger opgeleiden om van wens naar werkelijkheid te komen. Daarbij komen er regelmatig hobbels voor die niet te nemen lijken. Een CV dat niet past, een stageplek die niet voldoet om te groeien. Door in gesprekken de diepte in te gaan en met een andere bril te kijken, kan je die hobbels wel nemen. Ik haal de ruis weg en maak een doorbraak naar het doel, door een nieuwe weg ernaartoe te maken. Hieronder een voorbeeld.

Een communicatieadviseur die gefocust, creatief en precies wilde werken, heeft met mij als coach een switch gemaakt naar creatief dtp'er. Ze is blij met haar stage bij een reclamebureau. De ruis is, dat ze meer communicatief en creatief wil ondersteunen. De stagegever vindt dat ze dit kan doen als creatief dtp’er en ziet verder geen mogelijkheden om creatief en communicatief te ondersteunen. Ten eerste omdat de coachee niet als ontwerper kan werken, omdat ze geen kunstacademie heeft gedaan. Ten tweede omdat de eigenaar en ontwerper al bij elk klantgesprek zijn en het te vol wordt als de coachee er ook bij is.

Beiden zitten vast in hun frame over de oplossing. Op verzoek van de coachee hebben we een 3-gesprek. Ik vraag heel precies naar hoe het eruit ziet waar ze over praten. Dan blijkt dat de verwachtingen wel matchen in een andere vorm. De coachee brengt haar communicatie-ervaring en talent in regelen en organiseren, in als manager van de creatieve projecten. Het bureau zorgt voor een andere interne routing, zodat de coachee na het klantgesprek betrokken wordt in de briefing door de ontwerper en creatief kan ondersteunen. Beiden stralen door deze nieuwe weg.

Als je de ruis afstoft en de diepte ingaat, komt de doorbraak, de sprankeling.

Meer lezen over een andere blik? Bijvoorbeeld hoe jouw valkuil jouw kracht kan zijn?

Wil je sparren over hoe jij anders kan kijken in jouw situatie? Wil je leren hoe je  als mens en als professional kan groeien? Bel me dan op 06-42294259 of mail naar priscilla@speecoaching-training.nl.

De verhalen zijn waargebeurd en coachees geven toestemming voor plaatsing.

Foto door Bud Helisson op Unsplash
528