Vraag aan de coach alles wat je nodig hebt!


546

doorPriscilla Spee


Ben je een opdrachtgever en op zoek naar een coach? Hierbij de tweede snelle en eenvoudige TIP voor een succesvol traject:

Vraag aan de coach alles wat je nodig hebt! Jij kent de organisatie. Wacht niet af tot de coach jou schrijft of belt. Laat de coach jouw topcoach worden, door al je eisen te stellen. Ga voor 100% tevredenheid. Daar worden jullie allebei beter van!

Wat kan je allemaal vragen? Vraag je bijvoorbeeld af hoe je op de hoogte gehouden wilt worden en op welke momenten. Op welke manier werk jij het liefst samen? Telefonisch informeel overleggen met vooraf geplande belafspraken of schriftelijk zodat je je kunt voorbereiden? Bij schriftelijk contact kan een format prettig zijn, zodat je alle informatie krijgt die je wenst.

Vraag je af wat nodig is om te weten om het traject goed terug te koppelen binnen de organisatie. Doorlooptijd, kosten en opbrengst van een traject zijn afhankelijk van de persoon en de situatie van de medewerker. Heb je helder waarom voor deze lengte van een traject en deze aanpak wordt gekozen? En wat maakt dat het traject in deze fase is beland en deze thema’s worden behandeld? Voel je vrij om al je vragen te stellen! Domme vragen bestaan niet en hoe meer jij leert over trajecten, hoe beter je de volgende keer leidinggevende en medewerker kunt ondersteunen.

Zit je in een spagaat? Heb je andere ideeën dan de leidinggevende of het MT over wat wenselijk is? Vraag aan de coach wat de organisatie bij deze medewerker kan doen om snelheid en opbrengst te vergroten. Leg de verschillende ideeën objectief aan de coach voor en vraag of de coach vanuit zijn ervaring kan aangeven wat het effect kan zijn van de acties. Maak dan je keuze.

Heeft deze tip je geholpen? Ik hoor graag van je!


546