Wat doe je in de tussentijd?


29

doorPriscilla Spee


Wat doe je in de tussentijd? Totdat je jouw droombaan hebt gevonden, je kinderen groter zijn of je relatie in een rustiger vaarwater is? Of als je het allemaal nog niet weet en onrust voelt ? De tussentijd kan een tijd van groei en ontdekken zijn.


Stappen zetten naar je droombaan

Als je jouw droombaan helder hebt, kan je ervaring opdoen in  een 'tussentijd-baan', stage of vrijwilligerswerk of alvast de opleiding starten die je de kennis brengt die je voor je droombaan nodig hebt.  Je kan ook in je huidige baan kijken naar met wie je werkt, wat voor werkzaamheden je verder helpen of hoe je jouw werkzaamheden invult om die kennis, ervaring en contacten op te doen die je straks in je droombaan nodig hebt. Als de baan waar je nu zit niet je droombaan is, heb je ruimte om te experimenteren en te leren! Het ergste wat er kan gebeuren is dat je weg moet, maar dat wilde je toch al. Of dat ze je dolgraag willen houden, omdat je nu veel blijer over de werkvloer loopt omdat je doet wat helpt bij je droom.


Als je kinderen nog klein zijn

‘Maar mijn kinderen zijn nog klein en hebben me nodig, ik heb geen tijd om met mijn droombaan bezig te zijn.’ En dan ga je in de tussentijd als werk schoonmaken. Dat is jammer want je kunt nog genoeg doen voor je droombaan, zonder dat het veel tijd kost. Bekend maken wat je droombaan is bijvoorbeeld! Maak een samenvatting van wat jij goed kan, blij van wordt en in wat voor omgeving je dat wilt doen en deel dat uit aan je vrienden, kennissen en iedereen waarmee je in gesprek komt. Dat is de eerste stap naar een mooiere toekomst.


Als je relatie energie vraagt


‘Mijn relatie moet eerst in een rustiger vaarwater komen, ik heb nu geen tijd voor iets anders.’ Wat dacht je van kijken hoe je binnen deze situatie je dagen met klein geluk kunt invullen? In de zon een kop koffie drinken, net iets langer uitslapen, een ‘bosbad’ nemen door tussen de bomen door te fietsen. Klein geluk doet wonderen voor je relatie en een gelukkig mens is aantrekkelijk als werknemer.


Als je het allemaal nog niet weet


‘Maar ik weet het allemaal nog niet, wat moet ik dan? Rustig ademhalen, die fijne vriend of vriendin bellen die goed kan luisteren en beseffen dat je het alleen voor vandaag hoeft te doen .Wat weet je wel? Daar kan je vandaag mee aan de slag. Morgen is een nieuwe dag.


Als je denkt ‘help, dat kan/weet ik niet allemaal in mijn eentje’, ben ik er graag voor je. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en dan maken we samen stappen voor een geweldige tussentijd.


Foto door Peter Fogden op Unsplash



29