Hoe kan je meer waardering krijgen door steun te vragen?


doorPriscilla Spee


Vraag steun bij taken waar jij niet goed in bent en waar jouw energie bij weglekt! Vaak verbergen we wat niet goed gaat of werken we er hard aan om het te verbeteren. Door de andere kant op te bewegen en juist steun te vragen aan een collega die er wèl goed in is, heb jij de ruimte om te doen waar je écht goed in bent. Door lef te hebben om je kwetsbaar op te stellen, komt er ruimte om jouw talenten in te zetten.

Doe je dingen liever alleen, maak je beslissingen liever zelf, denk je dat je alleen op jezelf kan terugvallen als puntje bij paaltje komt? Dan kan het soms lastig zijn om steun te vragen, zeker als je energie weglekt en je steun echt nodig hebt. Dan heb je het te druk met ballen in de lucht te houden en kom je niet toe aan waar je ècht goed in bent. Je loopt dan het risico om in een spiraal te komen waarin je steeds minder energie hebt. Steun vragen als je iets niet goed kan en/of je energie weglekt, lijkt doodeng en gaat misschien tegen je gewoonte in van alles kunnen en het zelf oplossen. Het zal je ruimte geven voor je talenten, omdat je taken waarin niet je kracht ligt, aan anderen over kunt dragen of erbij geholpen wordt. Doordat je meer ruimte hebt om jouw talenten in te zetten word je positie steviger. Daarbij kan ook de verbinding met anderen steviger worden, omdat ze zich door jouw vraag om steun belangrijk voelen voor jou.

Hoe werkt dat bij jou?

Vind je het lastig om steun te vragen of weet je niet wat jouw talenten zijn?  Bel me op 06-42294259 of mail Priscilla@speecoaching-training.nl

Meer lezen over hoe je jouw positie kunt versterken wanneer je steun vraagt? Lees deze blog